de ReŁnie: ontdek je talent

maandag 4 december 2017

De reünie  18-11-2017

Zaterdag middag, de dag dat de Sint in het land kwam, hadden de kinderen van Alkmaar aan Zee editie 2017 wat anders te doen. In het atelier van Artiance, centrum voor de Kunsten, werden die middag diverse workshops gegeven. We waren met 20 jongens, meisjes en ouders die elkaar weer ontmoetten tijdens deze middag. Even bij praten met wat drinken en natuurlijk pepernoten en kijken naar de foto’s en filmpjes van Alkmaar aan Zee, ‘de Ark van NU’.

Onder leiding van Gerda leerden we weer even alle namen kennen middels een kringspel.Daarna moesten de kinderen aan de ouders of begeleiders uitleggen hoe een 3D printer werkten.Boy en Dennis hadden er 3 bij zich en daar werd volop gebruik van gemaakt. 

De tweede workshop was schilderen met gewone verf en blacklight verf. Manou gaf ons de opdracht iets te schilderen wat een hele fijne herinnering was aan Alkmaar aan Zee. Dit met gewone verf. Daarin verstopt met blacklightverf wat je grootste nachtmerrie zou zijn ten aanzien van Alkmaar aan Zee. Wat mag er niet gebeuren? Dit verstop je een beetje waardoor het alleen te zien is als je in het donker met een blacklight lamp je schilderij laat zien. 

Natuurlijk hebben we alle schilderijen in een donkere ruimte met blacklight bekeken. De “oh ’s en de ah’s “ waren niet van de lucht. De grootste nachtmerrie was bij de meest dat Alkmaar aan Zee niet meer zou bestaan. En voor sommige dat ze te oud waren voor de gewone editie. Andere wilden het liefst dat alles bewaard zou blijven. Nu gaat alles in de fik.

 Tenslotte was er nog een muziekworkshop. Pauline had allerlei instrumenten mee genomen waar iedereen uit kon kiezen. Met elkaar vormden we een mooi Alkmaar aan Zee orkest

Tot slot:

Het doel van de middag, de tips en tops en verdere informatie.

De week in de zomer wordt heel positief ontvangen maar wat gebeurt er nu met het talent wat je bij je zelf hebt ontdekt? Waar kun je naar toe en waar haal je de juiste informatie vandaan?  Dit jaar hebben wij reünie georganiseerd om weer een klein beetje Alkmaar aan Zee te proeven maar vooral om te kijken hoe we de ontdekten talenten  tijdens Alkmaar aan Zee kunnen stimuleren, verder ontwikkelen en volgen. Dit is natuurlijk voor ieder kind verschillend. Maarrrr, je kunt altijd de projectleider bellen of mailen met vragen. Die brengt je verder in contact met mensen op scholen of in de wijk. Ook werkt de projectleider nauw samen met het Jeugdcultuurfonds Alkmaar, leerkrachten, cultuurcoachen en anderen culturele instellingen.

Tips en tops zijn altijd fijn om te horen.

  • Meer bekendheid geven aan Alkmaar aan Zee met name op scholen. Het is voor heel veel kinderen niet bekend en ook niet duidelijk wat het inhoud.
  • Kinderen zijn ook zelf ambassadeurs van Alkmaar aan Zee.
  • Alkmaar aan Zee XL
  • Andere disciplines toevoegen zoals fotografie of andere korte workshops zoals we deze middag hebben gedaan.

Voor informatie of vragen  over Alkmaar aan Zee en over talentontwikkeling kun je mailen of bellen met Pauline van der Mark p.vandermark@artiance.nl  06 41147727