Samensmelting & hoog bezoek!

woensdag 26 juli 2017

De tijd gaat snel, want we zijn alweer op de helft. De kinderen hebben zich goed voorbereid op deze zonnige woensdag, want veel hebben de zwemkleding mee en genieten heerlijk van het zwembad. Vandaag is de dag dat de gemeente langskwam en Dina, Eva en Mohamed hebben het hoge bezoek vakkundig rondgeleid. Vandaag is ook een moment van bezinning; hoe kunnen we alles wat we tot nu toe -afzonderlijk van elkaar- gecreeerd hebben, in een grote voorstelling stoppen? Spannend... 

 

Dagelijks open en sluiten we gezamenlijk. We zorgen ervoor dat ieder kind de ruimte krijgt om zijn of haar woordje kan doen. Als de kids weg zijn zitten de coaches samen om elkaar te informeren over zaken als pijntjes van kids, hun wensen en de hilarische quotes waar zij de dagen mee verrijken. Een belangrijke zaak! 


Korte info voor ouders: 

Op Facebook delen we foto's, filmpjes en informatie rondom Alkmaar aan Zee. Heb je onze pagina al een like gegeven? Dat kan hier. Gisteren deelde de dikke directeur Tamara een leuk nieuwtje; om kinderen tegemoet te komen in de behoefte hun talenten te (blijven) ontwikkelen, zijn we bezig met een terugkomdag. Een reunie voor de kids, maar ook een goed moment om de inzichten die wij als coaches verkregen hebben tijdens Alkmaar aan Zee, met jou (mama en/of papa) te delen. Om geinformeerd te blijven over deze dag, kan je het beste lid worden van de nieuwsbrief. Dat kan hier. Doen hoor, we zien jou en de kinderen graag terug! De terugkomdag is gratis. 

 

Hoog bezoek!

De beleidsmedewerkers van de wethouder kwamen vandaag een kijkje nemen. Drie kinderen hebben de dames rondgeleid en de andere kinderen stonden te popelen om te laten zien waar zij de afgelopen dagen mee bezig zijn geweest. Leuk dat de gemeente dit doet! 

 

Quotes van de dag:

Eigenlijk zouden we alles wat deze kleine wonders zeggen op moeten schrijven, maar vaak hebben we dan zoveel humor dat we het vergeten. Vandaag zetten we een aantal briljante opmerkingen even op een rijtje. Je moet je voorstellen dat er dus ineens een kind naar je toe komt en dan zegt: 

Line: ''We hebben een hersensspinsel van Donald Trump doorgekregen. We mogen de dolfijnen alleen voor sushi gebruiken.'' 

 

Eddy: ''Tess, je bent de hele tijd aan het spelen, maar hier wordt gewoon serieus gewerkt hoor.''
 

Feline: ''Ik heb écht even behoefte aan een knuffel.'' 

 

Damien: ''Jeetje, wat zijn jullie spekkig.'' 

 

Resumé

Aankomende vrijdag gaat om 16.30 uur de poort open voor ouders en belangstellenden. Het is feest. We sluiten Alkmaar aan Zee gezamenlijk af en de kinderen laten zien waar zij de hele week aan en naartoe gewerkt hebben. Het ene kind zit al dagen achter die ene machine in de Kaasfabriek, terwijl het andere al meegewerkt heeft aan drie schepen. De uitdaging is hier een grote show van te maken waar ieder kind een welverdiende plek krijgt. Vandaag hebben we in een grote groep gebrainstormt over hoe we dat nou kunnen bereiken. Natuurlijk hadden de kids overal de perfecte oplossing voor, dus dat gaat helemaal goed komen. Tot dan!