Afdeling:

Over Alkmaar aan Zee

Alkmaar Aan Zee wil kinderen een inspirerende en leerzame ervaring bieden. In deze nieuwe aanpak, waarbij kunst en leren op een geïntegreerde wijze worden aangeboden, dagen we kinderen uit om op onderzoek uit te gaan en de regie te nemen over hun eigen leerproces. De ervaringen die zij opdoen en de vaardigheden die zij leren, werken bij de kinderen positief door op hun zelfbeeld en hun beeld van de wereld om hen heen.

Met de thema's van Alkmaar Aan Zee worden de kinderen bewust van het complexe proces van creëeren, waarbij samenwerking en het vinden van creatieve oplossingen onontbeerlijk is. De begeleiding is in handen van ervaren kunstdocenten, leerkrachten en kunstenaars. Artiance, centrum voor de kunsten draagt zorg voor de overkoepelende organisatie.

Tamara Roos vertelt Halaa dat ze mee gaat doen aan Alkmaar Aan ZeeAlkmaar Aan ZeeAygun aan het werk in de KaasfabriekStef heeft planten geplukt Lekker lunchen met de wethouderCasper met zijn toffe schipDamien, de vrolijkerdFantasie op papier Keukenprinsessen in de keuken