TALENTENTRAJECT

Elke Aan Zee week gaat over in het Talententraject. Maar wat is dat eigenlijk? In elke stad ziet het Talententraject er weer net even anders uit. Maar we hebben wel dezelfde doelen!

Waarom?

Creativiteit vergroot je toekomstkansen. Wij helpen creatief talent duurzaam te ontwikkelen. Bijna alle deelnemers van Kinderen Aan Zee willen er de volgende zomerweek wéér bij zijn. Een meerderheid van de kinderen is zelfs zó gemotiveerd en geïnspireerd dat ze het héle jaar verder willen gaan met muziek, dans of beeldende kunst (en ook met techniek, circus en sport). Daarnaast bestaat de wens van cursusaanbieders uit de stad om de deelnemers te leren kennen en verder laten leren.

We proberen creatieve cursussen voor iedereen bereikbaar te maken en onderzoeken wat nog mist in het aanbod.
 

Wat doen we?

Op de laatste dag van de zomerweek laten we de deelnemers en ouders zien welk aanbod er is, wáár het gegeven wordt, hoe je er komt. Is de financiering een drempel voor deelname, dan vertellen we je voor welke regelingen (fondsen) je in aanmerking komt. 
 

Je mentor kent je van de zomerweek en helpt je met al je vragen tot het moment dat je je hebt ingeschreven op een (creatieve) cursus. 

Met het Talententraject stopt Kinderen Aan Zee niet na de spetterde afsluiting voor het publiek op de laatste avond van de zomerweek... Kinderen aan Zee gaat het hele jaar met je mee!
 

Een voorbeeld uit DEN HAAG AAN ZEE!

Deniz is 10 jaar, en buurjongen van Theater Dakota. 

Deniz heeft voor deze zomer enkel met school het theater wel eens bezocht, gewoon een voorstelling. Nu fietst Deniz voorbij en ziet hij een strand! Op dit strand zijn jongens aan het timmeren en muziek aan het maken. Deniz en zijn vrienden willen meedoen maar besluit toch door te fietsen.  De jongeren zijn allemaal ouder en het zal toch niet voor hem zijn. 

Toch houdt het hem bezig en komt hij de week daarna weer langs fietsen. Deniz en zijn vrienden worden uitgenodigd mee te doen. Het vervolg is dat Deniz niet meer van het strand af wil. Hij is heerlijk bij alle disciplines aan het snuffelen. Hij ontwerpt en timmert een badhokje, schrijft zijn eigen toneelstuk en speelt mee in de speelfilm die we samen maken.  Op het tweede weekend wordt Deniz om 16.00 uur opgehaald door een busje. Ze gaan op vakantie naar Turkije! 

Na zijn vakantie staat Deniz meteen weer bij ons op de stoep. Waar is het strand? Waar zijn alle leuke dingen? Wat gaan we nu doen? 

Deniz komt nu regelmatig binnen in het Theater om het programma in de gaten te houden. Afgelopen herfstvakantie was Deniz voor 1 dag directeur van Theater Dakota. 

 

 

Het Talententraject wordt gecoordineerd door Edsart Udo de Haes. Heb je een idee of een vraag?
Mail hem via talent@kinderenaanzee.nl