Afdeling:

NIEUWSBRIEVEN

11 juli 2017

Rondleiding Kinderen Aan Zee 2017!


Beste relatie,

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor een rondleiding bij Kinderen Aan Zee. We bieden de mogelijkheid om bij een van de steden langs te komen en ter plekke te zien wat er bij Kinderen Aan Zee precies gebeurt. We gaan in op de doelen en werkwijze van het project en er is alle gelegenheid tot het stellen van vragen aan de projectleiding én aan de kinderen die meedoen. De rondleiding duurt 1 – 1,5 uur en is ook zeer interessant voor gemeentes en instellingen die geïnteresseerd zijn in deelname vanaf 2018.

In één week een spannend project realiseren en zelf beslissen hoe dat eruit komt te zien en hoe je dat gaat uitvoeren. Dat is de kern van Kinderen Aan Zee. In vijf dagen worden 50 jonge deelnemers uitgedaagd om, onder begeleiding van kunstenaars, sport- of techniekdocenten, welzijnsmedewerkers en leerkrachten hun eigen ideeën vorm te geven. Of dat nou een eigen zelfvoorzienend vakantieparadijs is of een nieuw te ontwerpen stadspark. Creatief denken, problemen oplossen en samenwerken zijn daarbij de hoofdingrediënten. Kinderen Aan Zee is in 2016 genomineerd voor de Gouden C, de prijs voor het beste cultuureducatie-participatieproject van Nederland. 

Kinderen Aan Zee wordt dit jaar uitgevoerd in Alkmaar, Arnhem, Hoofddorp, Heerlen en Purmerend.  Elke lokale uitvoering heeft zijn eigen unieke componenten, bepaald door de lokale situatie. Tegelijkertijd werken we allemaal vanuit dezelfde 4 uitganspunten:

  • Kinderen Aan Zee is een co-creatieproject; iedereen heeft invloed op het proces en product
  • Het creatief proces staat centraal
  • We bieden extra kansen voor kinderen in armoede.
  • De kinderen bepalen, de begeleiders ondersteunen.

Eindpresentatie Alkmaar Aan Zee 2016

Meedoen aan de rondleiding is mogelijk op de volgende data en locaties:

Woensdag 26 juli, 11:30 
Alkmaar, HAL 25, Pettemerstraat 15

Donderdag 27 juli, 14:00
Purmerend, Kinderparadijs, Trimpad 4

Woensdag 23 augustus, 14:00
Heerlen, Zeezicht, Schelsberg 94

Donderdag 24 augustus, 10:30
Hoofddorp, stadspark naast Cultuurgebouw, Boslaan

Donderdag 24 augustus, 14:00
Arnhem, Stadsboerderij de Korenmaat, Marius van Beeklaan 5

U kunt ons via een mailtje naar info@kinderenaanzee.nl  laten weten of u komt en op welke locatie. Hebt u verder nog vragen? Wilt u een gesprek over deelname vanaf 2018? Neem dan contact op met landelijk projectleider Tamara Roos, via bovenstaand mailadres of 06-18220391.

Tip: U kunt het project ook nu al volgen op www.kinderenaanzee.nl  en via Facebook!