Afdeling:

NIEUWSBRIEVEN

1 juni 2017

Nieuwsbrief voorjaar 2017


Kinderen Aan Zee genomineerd voor de GOUDEN C!!!

Wij zijn genomineerd voor de Gouden C 2016! Deze prijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie wordt jaarlijks uitgereikt aan het project dat je mee moet maken. Dit jaar oordeelt voor het eerst de vakjury niet alleen over de winnaar. Ook jij kan je stem laten horen! Stem vóór 28 juni op Kinderen Aan Zee via .http://www.cultuurparticipatie.nl/gouden-c/2016/nominaties/ en vertel de jury waarom wij moeten winnen! Dank je wel!!

Over de Gouden C

Voor de prijs komen alle in 2016 door het Fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking. De shortlist van 5 projecten is samengesteld door medewerkers van het Fonds. De projecten worden door de vakjury beoordeeld op innovatie, impact en inspiratie. De stem en motivatie van het publiek is hierbij een belangrijk onderdeel.

De winnaar wordt op 1 juli bekend gemaakt tijdens de afsluiting van de iktoon maand. De winnaar ontvangt een Gouden Stempel, ontworpen door kunstenares Katia Borghesi en een cheque ter waarde van € 1000,- . 

De steden van 2017

Nieuwe steden 2017De zomer van 2017 krijgt maar liefst 6 Aan Zee edities. Kinderen uit Alkmaar, Arnhem en Purmerend hadden in 2016 al de mazzel dat ze in hun eigen stad op avontuur konden. Dit jaar breidt Kinderen Aan Zee uit naar Heerlen en Hoofddorp. Daarbij zal er in Alkmaar voor het eerst een XL pilotversie starten.

Alkmaar Aan Zee XL is voor jongeren van 12-15 jaar. We hopen dat er volgend jaar meer XL versies gaan starten. Artiance in Alkmaar doet de pilot! Jongeren uit Alkmaar en omgeving kunnen zich nu al inschrijven via http://www.kinderenaanzee.nl/index.php?id=2&afdeling=5

 

Nieuwsgierig wanneer Kinderen Aan Zee in jouw omgeving is? Kijk gewoon even op kinderenaanzee.nl!  Tijdens elke week zal een speciale rondleiding georganiseerd worden door de kinderen en organisatoren, bedoeld voor sponsoren, gemeentes en andere geinteresseerden.

 

Begeleiders gezamenlijke aftrap

Landelijke startdag 2017In mei kwamen de begeleiders uit alle steden samen in Alkmaar voor de aftrap van 2017. Er werd samen gebouwd, gekookt, gepraat en kennis gedeeld. Waarom we dat doen? Kinderen Aan Zee is een co creatie project. Dit betekent dat iedereen bijdraagt aan de werkwijze en het eindproduct van Kinderen Aan Zee. Dit doen we vanuit enkele gezamenlijke uitgangspunten:

  • extra aandacht voor kansarme kinderen
  • het creatieve proces staat centraal
  • kinderen hebben de regie, begeleiders ondersteunen

 

Stichting Kinderen Aan Zee

Bestuur Kinderen aan ZeeSinds april is Kinderen Aan Zee een zelfstandige stichting. Het bestuur wordt gevormd door 5 bevlogen mensen met kennis en ervaring in de kunst- en onderwijswereld. We stellen ze graag even aan jullie voor:

Kees Bolten, voorzitter

Cas Himmelreich, penningmeester

Bianca Komen, secretaris

Rob Tuijnman, bestuurslid

Eveline Duermeijer, bestuurslid.

 

Landelijke fondsen bedankt!

Spelende kinderenNamens minimaal 300 kinderen en ongeveer 80 begeleiders uit het hele land bedanken we het Fonds voor Cultuurparticipatie, Madurodam Steunfonds, Nationaal Fonds Kinderhulp en het VSB fonds voor hun onmisbare ondersteuning. Zonder deze fondsen was Kinderen Aan Zee niet mogelijk!

Naast deze landelijke fondsen worden steden ondersteund door lokale partijen, zoals gemeentes. Klik even op partners om te zien wie er in jouw stad meehelpt!