De slotdag

vrijdag 25 augustus 2017

Vandaag waren de kinderen én de begeleiders een beetje opgelaten, altijd spannend zo'n laatste dag. 

Een aantal kids zijn al vroeg bezig met 'Ik wil niet dat het voorbij is', maar gelukkig wordt deze emotie positief gebruikt en wordt er een heel gezellige laatste dag van gemaakt. Er is veel 'gekunst', maar door een aantal meiden ook heerlijk zelf pannenkoeken gebakken voor de lunch. 

Vandaag was ook de enige dag dat we samen dineren. Hiervoor heeft de lokale groenteboer en heerlijke en gezonde catering in gevlogen. Erg gezellig.

Het was ook wel even spannend vandaag, want er werd gefilmd door rtvNH én door het landelijke Kinderen Aan Zee. Er ontpopte zich ware 'camera diva's' en enkele mannen mochten helpen met de geluidshengel en zijn zo weer een hele andere ervaring rijker. 

De kinderen hebben s avonds kun ouders meegenomen over het terrein en door hun fantasie. Dit, in combinatie met het afscheid, maakte het een warm, mooi en bij vlagen emotioneel moment, waar zowel kinderen als begeleiders nog lang aan terug zullen denken. 

Binnenkort komen de foto's op de site te staan en krijgen de kinderen de film. En kunnen we hopelijk wat zeggen over wel of niet Hoofddorp Aan Zee 2018. Als het aan ons ligt...

Een grote dank aan alle deelnemers voor hun enthousiasme en eerlijkheid; de ouders die ons dit vertrouwen hebben gegeven; de begeleiders voor hun fantastische werk; en aan alle anderen die dit project hebben helpen slagen (sponsors, Fonds voor Cultuurparticipatie, Het Cultuurgebouw,  De Voedselbank, Vluchtelingenwerk en wie ik hier in mijn enthousiasme nog vergeet).

Afsluitend wijs ik jullie op het prachtige gedicht van en meisje wat nog geen 2 jaar geleden upt Syrië vluchtte. Zij zag het bord met wat er allemaal niét mag in het wandelbos en maakte haar eigen versie door de ogen van een vogel.