De werkplaatsen zijn open!

woensdag 23 augustus 2017

Elke stam heeft inmiddels zijn eigen plekkie helemaal voor elkaar! Zo heeft vuur een spannende tunnel om de tipi binnen te komen, staan er bij hout allerlei kunstzinnige bouwsels voor de deur en heeft aarde een aard-ige rap geschreven.

Tijd voor iets anders dus, het echte ontwerpen voor de toekomst kan beginnen! 'S ochtends komt onze verstrooide #professorvandijk ietwat bezorgd binnen: de Huissensedijk begint scheurtjes te vertonen en binnekort staat de hele boel hier onder water! Help!

Gelukkig komen er al snel veel goede ideeën en kan iedereen naar hartelust ontwerpen, bouwen, maken en rappen. Ieder kind kiest een werkplaats waarin hij 's ochtends aan de slag gaat en na de lunch kunnen kinderen een andere werkplaats kiezen. In de houtwerkplaats wordt een duiventil gebouwd, als straks de boel onder water is gelopen kunnen mensen in ieder geval nog door middel van postduiven met elkaar communiceren! In de idee-werkplaats wordt de maquette gebouwd voor een huis op poten; een vloer van bamboe moet de boel drijvende houden en er is gelukkig nog genoeg plek om een tuintje aan te leggen! De komende dagen moet het ontwerp uitgevoerd worden in de houtwerkplaats zodat er vrijdag een heus huis op poten te bewonderen is! We houden jullie op de hoogte!