Stam-Stam

maandag 21 augustus 2017

Nieuwsgierig en ietwat voorzichtig druppelen de Zuid aan Zee-ers binnen, maar niet nadat ze hun Zuid aan Zee-paspoort hebben gekregen van Professor van Dijk! Het doel? 6 stempels verzamelen op de 6 werkplaatsen. Waar die zijn? Dat verklappen we lekker niet! Nadat de kinderen hun paspoort in ontvangst hebben genomen lopen ze door de tijdstunnel zó het jaar 2080 in! Wooooow.

En dan dus op zoek naar de werkplaatsen! Leuk hoor zo'n zoektocht (en stiekem best fijn dat de ouders nog even mogen helpen). Erg lang duurt het niet voordat iedereen zijn boekje volgestempeld heeft en plaats heeft genomen op een bankje in de chilltent: tijd voor de grote aftrap door Professor van Dijk! Die vertelt over het jaar 2080 en dat de mensen nu in stammen leven. 

En dan gaan we aan de slag. Elke stam (vuur, water, lucht, aarde, hout en metaal) gaat zijn plekje vormgeven. Er worden vlaggen gemaakt, kledingstukken, allerhande versiering en een heuze stam-rap! Elke stam klust aan zijn eigen manier van leven en iedereen werkt samen. 

En wat een weer! Het zonnetje doet behoorlijk zijn best om er voor ons het allerbeste van te maken. Maar wat de kinderen nog niet weten is dat zich morgen een probleem voordoet....